Kachna s lokšemi a červeným zelím
Kachna s lokšemi a červeným zelím
Rozpis na 6 porcí
1 kachna
sůl
1 lžíci kmínu
2 cibule
2 jablka
Na červené zelí:
1 cibule
2 lžíce sádla
1 hlávka červeného zelí
cukr
ocet
1 jablko
Na lokše:
400 g brambor
1 vejce
150 g polohrubé mouky
50 g másla
- Kachnu důkladně očistíme, opláchneme a na prkýnku nožem oddělíme křidýlka. Posolíme a pokmínujeme ji na povrchu i uvnitř. Cibuli očistíme a spolu s jablky překrájíme na šestiny a vše naplníme do břišní dutiny kachny.
- Kachnu vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody, přiklopíme druhým pekáčem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 90 minut. Během této doby ji poléváme výpekem a podle potřeby podléváme horkou vodou. Když je kachna téměř měkká, sejmeme vrchní pekáč a necháme ji v troubě dopéct dozlatova.
- Cibuli orestujeme na sádle, přidáme nakrájené červené zelí, ochutíme solí, cukrem a trochou octa. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Ke konci do zelí přidáme nastrouhané jablko a společně podusíme.
- Brambory uvaříme ve slupce doměkka a vychladlé je oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Přidáme k nim vejce, prosátou mouku a trochu soli. Vypracujeme hladké těsto, které rozkrájíme na stejně velké kousky a ty rozválíme na tenké placky. Lokše po obou stranách opečeme nasucho na teflonové pánvi a ještě teplé je potřeme rozpuštěným máslem. Kachnu podáváme spolu se zelím a lokšemi.
Doba přípravy asi 120 minut
1 porce: asi 2210 kJ/529 kcal
DO E-SHOPU